bronmateriaal

In mijn atelier heb ik een prikbord waar ik alles op hang wat ik belangrijk vind, en wil onthouden. Kopieen ervan hangen tot 1 sept.in Raamgalerie het Depot, Rustenburgerstraat 385, Amsterdam (klik hier voor meer foto's)

De mona lisa, een synthese van de "Madonna" en de "Medusa". Fungeert als toetssteen. Soms, als ik als ik iets gemaakt heb, zet ik haar ernaast - als het daar tegen kan of er mooier van wordt, is het goed.
Foto van een gebombardeerde kerk - een toppunt van (tragische) schoonheid, ook omdat het zo terloops is.
kitsch-schilderijtje bovenaan: had ik zelf kunnen maken als ik niet zo schaamachtig was
Zen - inkttekening van Hokusai: spreekt voor zich - de natuurlijke schildervaardigheid die je even verlost van al die aardse twijfels, die je 1 maakt (voor heel even)
Tekst van Hermes Trismegistus, vertaald door M. Ficino: om de plaatjes van de staalfabrieken te begeleiden. Staalfabrieken zijn een beeld van wat wij scheppen, als we liever engelen willen blijven (en alles "vanzelf" moet gaan). "smoke on the water" gaat over dat hardrockliedje, dat op zijn eigen manier ook iets wil zeggen over de power van het creatieve leven.
de serie Eens als bronmateriaal: stenen van het pad dat je zelf moet leggen
bont schilderijtje zonder titel - nog veel te naakt en mag daarom nog niet naar buiten (maar wel zeer dierbaar - zoiets als een rups die zich aan het verpoppen is)

 

 
 
 

 

 
     

 

de rol van fotografie

bronmateriaal (beelden, knipsels)

teksten en gedichten

ouder werk

 
kijkje in de keuken