home
meer weten
schilderles
contact

 
 over mijn werk
 
 opdrachten
 
 wandschilderingen
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

een opdracht geven - info

Wandschilderingen zijn er in verschillende prijsklassen - een intensieve schildering is duurder dan een decoratieve. Hier werk ik met een stuksprijs - een rond bedrag voor de klus, exclusief materialen en BTW. Je zorgt zelf voor een schone en strakke ondergrond (enige structuur mag, gaten niet). Desgewenst breng ik een beschermlaag aan (acryllak) klik hier voor voorbeelden

portretten - olieverf op doek. Eerst maak ik in pastelkrijt een (abstracte) schets, om op kleurgevoel te ontdekken wat er in iemand leeft (ik ben geschoold in het intuitief waarnemen via kleurprocessen). Soms kom ik in een schilderij potenties en vermogens tegen, soms ook moeilijke dingen. Wat er dan verschijnt kan ik op het schilderij ook behandelen (in overleg met de betrokkene). Het schilderen en werken met kleur is dan drager van een stuk energetisch werk. Daarna bespreken we hoe het portret uitgevoerd gaat worden. Ik kan meer realistisch, of meer imaginair te werk gaan (zie ook hieronder "de procedure"). Bij kinderportretten werk ik in overleg met de ouder.

marmerwerk, trompe-l'oeuil, sluierwerk, kozijnen op kleur brengen Ook voor dit soort ouderwets vakwerk ben ik wel enthousiast te krijgen. Marmerwerk heb ik gedaan in verschillende horecagelegenheden in Coesfeld en Munster (BRD) (mensen liepen naar de muur om te kijken of het echt was!). Gangbare kleuren: grijs, rood/bruin, groen, roze.

sluierwerk is: ruimtes zodanig op kleur brengen dat de kleur 'los' lijkt te komen van de muren. Het wordt van oudsher gedaan door tientallen transparante lagen over elkaar heen te zetten (heel arbeidsintensief). Ik kan het zo doen als er hulp is (kan een leuk sociaal evenement zijn!). Ik kan het ook vlugger opzetten, in 3 tot 5 lagen - de kwaststreek is dan wat groffer, maar verder is het effect hetzelfde (een ruimte van levende kleur). De kozijnen kunnen meegedaan worden (tegen meerprijs)

Trompe l'Oeuil is: een figuratieve voorstelling, die de ruimtebeleving van een interieur verandert of aanpast - of die dingen laat zien die er helemaal niet zijn (beelden, uitzichten uit fictieve ramen, landschappen, noem maar op). Realistisch betekent hier niet per se fotorealistisch (ik kan het wel, desgewenst). Ook hier: een strakke, schone ondergrond is een voorwaarde.

De procedure

Bij het geven van een opdracht zijn er drie momenten van overleg en contact.

Bij het geven van een opdracht is er een orienterend gesprek. Jij vertelt wat je ongeveer wilt, ik laat werk zien. Als je er vertrouwen in hebt geef je opdracht tot het maken van een schets. Hiervoor reken ik een klein bedrag.

Als er 1 of meer schetsen zijn, bespreken we die. Jij besluit al of niet tot het geven van de opdracht, eventuele op-en aan merkingen worden meegenomen in het uitvoeren van het werk. Er worden dan afspraken gemaakt over de prijs, de materialen en het formaat (je krijgt daarvan een offerte).

Als het werk af is, wordt het volgens afspraak opgeleverd. Ik breng dan in principe geen wijzigingen meer aan - daar tegenover staat dat jij het werk (schilderij) mag weigeren. In het geval van een muurschildering is achteraf weigeren niet mogelijk, er is dan wel meer overleg tijdens het uitvoeren van het werk.