home
informatie
lezingen en workshops

contact

 
   
   
 
 
 
 
sitemap
 
 lezingen
 actueel cursusaanbod
 
over mijn werk
 
kijkje in de keuken
 

innerlijke ontwikkeling

 
referenties
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Workshops en lezingen

Ik vind het leuk om te vertellen over kunst, en mensen het speciale van kunst te laten zien en ervaren. Sommige technieken (zoals sluieren) zijn moeilijker en kosten tijd om te leren,andere zijn makkelijker. Naar kunst kíjken en ervan genieten kan iedereen, vooral als iemand vertelt waar je naar moet kijken. Met een beetje extra informatie gaat er een wereld voor je open. Voor meer informatie over lezingen, klik hier

Schilderles

Je kan bij mij terecht voor de meer etherische (antroposofische) schildertechniek (sluieren, kleur tussen licht en duisternis), maar ook voor de klassieke 'realistische' techniek (olie/acrylverf, het werken met een onderschildering in aardtinten), De laatste lijkt moeilijker maar eigenlijk is het een manier om het schilderen juist makkelijker te maken. Doordat je je schilderij in een aantal stappen opzet hoef je niet alles tegelijk te doen. Deze methode is dus ook geschikt voor beginners en kinderen.

In de lessen die ik geef, geef ik door wat ik zelf ontwikkeld heb. Dat is enerzijds materiaalkennis (pastelkrijt, aquarel, tempera, aryl- en olieverf), anderzijds kan ik je leren omgaan met kleurwerkingen, licht en donker, perspectief. Ik ken de samenhangen en heb oefeningen ontwikkeld, die zowel technisch als inhoudelijk interessant zijn. Soms hangen dit soort oefeningen ook samen met het ontwikkelen van bepaalde psychische vaardigheden. Voor meer informatie over technische schildervaardigheden, klik hier.

Qua lesgeven kun je van mij verwachten dat ik me in jouw creatieve processen inleef. Schilderen is niet alleen maar techniek - als je ermee aan de slag gaat kom je soms ook je blokkades en onvolkomenheden tegen. Dat is niet altijd leuk, maar als je je erdoor heen werkt kun je jeelf overwinnen. Daar kun je een stuk persoonlijke ontwikkeling uit halen, wat op zichzelf al waardevol is maar ook z'n weerslag kan hebben op je werk en relaties.

Waar en wanneer

Project op de basisschool
voor (groep 7/8) ontwikkelde ik het 'verhalenspel', drie of vijf lesuren. Klik hier voor meer info.

Les op het atelier
Ik geef één dag per week les op m'n eigen atelier (Amsterdam, ACTA gebouw t.o. Slotervaart ziekenhuis), in een kleine groep, onder individuele begeleiding. Klik hier voor meer info.

cursus of lezing in je eigen woonplaats
Als je een groep van minimaal 4 mensen bij elkaar hebt, begin ik een cursus in jouw woonplaats (max. 120 km van Amsterdam). Zelfde lestarief, exclusief reiskostenvergoeding.

Voor meer informatie: neem contact op