home
informatie
lezingen en workshops

contact

 
   
   
 
 
 
 
sitemap
 
schilderijen (hoofdmenu)
 
over mijn werk
 
kijkje in de keuken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Snapshots

Serie schilderijtjes van 15 x 20 cm, olie/tempera op MDF 

Hier de tekst bij de tentoonstelling "snapshots", tot 1 sept 2009 in raamgalerie Het Depot, rustenburgerstraat 385 Amsterdam (hoek F. Bolstr.)

Snapshots

Ik ben een schilderende fotograaf. Schilderen is een aktieve vorm van fotografie.
Wat ik doe valt niet op. Het ligt heel dicht bij de natuurlijke waarneming van het gezonde lichaam, waar de sluier van normaliteit de dingen onzichtbaar maakt. We maken allemaal allang deel uit van die werkelijkheid. Na het leren doorgronden van de wetten van kleur, vorm, perspectief, ben ik uiteindelijk gewoon een goede schilder. Een van de velen. Wat mijn werk bijzonder maakt, zit aan de binnenkant. En als ik geluk heb plant het zich voort, van de ene binnenkant naar de andere.

Natuurlijk wil ik de grenzen verkennen, uitvinden wie ik anders had kunnen zijn. Of, zoals in deze snapshots, de vrijblijvendheid zoeken zodat ik tot mezelf kan komen. Maar uiteindelijk wil ik beelden maken waarin iedereen zijn eigen schatten kan bewaren.

Ik wil de kamer horen ademen. Het water openmaken. Mijn bestaan overdragen aan iets dat nog ontstaan kan.
Waarnemen is: de werkelijkheid in elkaar zetten.
Wie de regels kent en beheerst, kan ze ombuigen. De dingen openpeuteren, zonder ze stuk te maken.
Je moet leren luisteren, de stilte horen ademen, voelen hoe de dingen op kousevoetjes aan komen lopen. Leren zien hoe de ruimte ontstaat. Ik leer heel voorzichtig hoe dat moet. En dan stap ik over de drempel en maak de wereld anders.

terug