home
informatie
lezingen en workshops

contact

 
   
   
 
 
 
 
sitemap
 
agenda
 
exposities
 
 over mijn werk
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Second Hand Stories, georganiseerd door Rhizomatic, in kringloopwinkel De Lokatie, Amsterdam-Noord. Deelnemers: Daniel Zimmer, Maze de Boer, Joshua Thies, en Evelien Nijeboer.

Er was een grote decorschildering op doek (scroll naar beneden), en de installatie "Chosen Relatives". De serie "snapshots" werd hier gecombineerd met werkjes die ik maakte van oude (vaak verschoten) reproducties die ik in de winkel kocht. De kleinere werkjes op de foto zijn de snapshots (olieverf op paneel, 15 x 20 cm).

De Lokatie in Noord is een grote kringloopwinkel, met een zwevende vloer erin. Vanaf deze vloer is de foto gemaakt. De muur is ruim zeven meter hoog. De werkjes werden hoog weggehangen - geen overbodige luxe want van de onderste rij zijn er 2 stuks verdwenen... Kennelijk vond iemand het mooi. Ik hoop dat de nieuwe eigenaar er veel plezier aan zal hebben.

 

Het topje van de installatie - hoog tegen de muur, en alleen te zien vanaf de tweede verdieping. Het middenstuk, tussen twee snapshots in, bestaat uit een oude wissellijst met origineel inlegvel, omwikkeld met verband en een pleister.

Een passant: "Waarom zit daar verband omheen?". "Omdat ik hem zielig vind".

 

 

 

Een vraag van een passant: "Is dat een echte Degas?"

Ze klom op een stoel om te gaan kijken.

 

 
 

 

Decorschildering voor de meubelafdeling. Acryl op doek, 2 x 3 meter

Een passant, in zichzelf mompelend: "Aan het einde van de tunnel.... daar is het licht..."

 

 

 

 

 

Overzicht van "Chosen Relatives"

vanaf de 2e verdieping

 

 

Terug naar boven